(Junior) Project Controller

(Junior) Projectcontroller gezocht!

Heb jij een afgeronde HBO/WO opleiding in de richting van Finance & Control en minstens 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie? Wil jij je verder ontwikkelen op het gebied van project control en krijg je energie van het toezien op een projecten portfolio van EUR 90M? Steek je daarnaast graag je handen uit je mouwen en weet jij hoe je de juiste mensen overtuigt?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Jouw rol bij Ennatuurlijk
Ennatuurlijk wil graag één van de koplopers in de energietransitie zijn, waarbij duurzaamheid en het in control zijn over onze duurzame projecten een belangrijke rol speelt. Als projectcontroller zorg je samen met de projectleider dat prognoses en risico’s in de verschillende fasen van deze projecten inzichtelijk zijn. Jij bent dus de financiële evenknie van onze projectleiders! Daarnaast voed jij verschillende stakeholders met op maat gemaakte financiële rapportages van diverse projecten en lever je input voor de Capex rapportage. Een relatief nieuwe rol binnen Ennatuurlijk waar we samen met jou invulling aan gaan geven en waarin je jezelf volop kan ontwikkelen. Bovendien draag je door bij Ennatuurlijk te werken bij aan de energietransitie van Nederland. De komende jaren is het hier dus te doen!

Jouw werkdag
Binnen Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Dit zou er één kunnen zijn.
 • Maandagochtend. Op ons gloednieuwe kantoor (met dakterras!) op Strijp in Eindhoven begint je dag met een afspraak met het team van de metropool Leeuwarden. Samen met onder andere een Accountmanager, Business Analist en Engineer bespreken jullie de status ten aanzien van de geothermiebron en de daarmee samenhangende platforminvestering. Over 2 weken willen jullie middels een FID goedkeuring krijgen bij de RvC. Hoe staat het met de planning? Jullie stemmen de laatste zaken af en gaan aan de slag met de presentatie.
 • Daarna schrijf je samen met een projectleider een scope change voor één van zijn projecten. Jij bent goed voorbereid en hebt al even in de Power BI rapportage gekeken naar de status van de financials. Ook heb je de originele business case opgezocht met uitgangspunten en benoemde risico’s van het project. Samen stellen jullie een document op met daarin de aanleiding van de scope change, de nieuwe prognose en de potentiele risico’s die nu nog in het project zitten. Meteen na de meeting zet je de bij dit project betrokken Accountmanager en Engineer aan tot actie.
 • Nadat je samen met je collega’s in de kantine geluncht hebt ga je van start met de voorbereidingen van de maandrapportage. De maand closing staat namelijk weer voor de deur! Komende vrijdag is de eindbespreking voor de Capex Rapportage en jij bent degene die hiervoor de input aanlevert. Deze week voer je challenge sessies met de projectleiders om alle input hiervoor te verzamelen. Ben je goed voorbereid? Welke data uit Power BI heb je nodig of mis je nog?
 • Tot slot volg je aan het einde van de dag een interne workshop. Elke maand staan er diverse workshops gepland en dit keer is de afdeling Engineering aan de beurt. Twee Projectengineers geven inzicht in de rol van de afdeling in de voorbereidingsfase van projecten. Voor jou nuttige informatie! Na deze volle dag ga je met een voldaan gevoel weer richting huis.

Jij krijgt
Veel!
 • Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken zoals een Iphone en een laptop zijn bij ons prima geregeld.
 • Mogelijkheid om thuis te werken.
 • Om je fit te houden mag je voor, tijdens, of na een dag hard werken zelfs gratis sporten bij Eindhovengym! Een super hippe gym bij ons beneden in het pand.
 • We geven je alle vertrouwen en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar je met ons mee mag bouwen en groeien.
 • Een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.

Hoe leren we elkaar kennen?
Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces twee gesprekken plaats. Ook een rondleiding en een praktijkgerichte casus kunnen deel uitmaken van het proces. Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Ga naar onze website www.Ennatuurlijk.nl voor onder andere testimonials van je toekomstige collega’s!

Direct vragen stellen en solliciteren
 • Solliciteer direct via de 'Solliciteer' button!
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Stuur dan een WhatsApp of bel naar Fleur Verdaasdonk (HR adviseur) op 06-15 32 41 34.
 • Je kan ook contact opnemen met Jeroen Metsaars (Sr. Business Controller), via 06-11 49 16 83.
Als je reageert, doen wij dat ook en wel binnen een week. Behalve als het om acquisitie gaat, want daarin zijn we niet geïnteresseerd.
We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is.

Deze vacature betreft een fulltime functie.

Gepubliceerd
22-08-2019
Standplaats
Eindhoven
Opleidingsniveau
Master / Postdoctoraal
Salaris
Goede arbeidsvoorwaarden
Trefwoorden
.
Branche
Energie & Nutsvoorziening
Provincie
Noord-Brabant
Trefwoorden
.