Product manager

Product-manager
Home / Over Ennatuurlijk / Werken bij Ennatuurlijk / Vacatures / Product manager

We zijn per direct op zoek naar een Productmanager. Heb je een afgeronde HBO of WO opleiding in de richting van Bedrijfskunde, Techniek of Marketing? Heb je minstens 5 jaar ervaring in product management of product development? Heb je aantoonbare ervaring met portfolio management en innovatie? En heb je affiniteit met de energiesector? Dan zijn we op zoek naar jou!

Jouw verantwoordelijkheid
Als Productmanager ben je verantwoordelijk voor het productassortiment en waarde creatie voor nieuwe klanten en bestaande klanten. Dit doe je doordat je een visie hebt en je focust op de balans tussen korte en lange termijn doelen. Daarnaast vind je het leuk om te analyseren en heb je affiniteit met Finance en business cases. Bovendien weet je een multi-disciplinair team te organiseren en richting te geven.

Jouw werkdag
Binnen Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Dit zou er één kunnen zijn.

Maandag 7.40 uur. Je hebt een volle agenda vandaag. Je bereidt je voor op het teamoverleg Marketing en Productmanagement. Je bent benieuwd op welke termijn je nieuwe propositie in Salesforce marketing automation kan worden ingebouwd. Je bent er namelijk van overtuigd dat een mix van een gecombineerde off- en online journey nodig is voor succes. Gelukkig werken we steeds meer data driven en kun je daarmee alles goed onderbouwen. Belangrijk is dat de afdeling Communicatie je verrast met een pakkende whitepaper. Gelukkig word je enthousiasme over wat we allemaal kunnen met slimme meters breed gedeeld. Want als Productmanager ben jij de energieke kracht achter het verbreden en verdiepen van de diensten van Ennatuurlijk. Er is, aangemoedigd door bijvoorbeeld het klimaatakkoord, veel interesse in warmteprojecten bij gemeentes, woningcorporaties, projectontwikkelaars én particulieren naar verwarming die minder of geen gebruik maakt van fossiele brandstoffen. Misschien moeten we ook eens denken aan andere technieken, want onze doelgroepen willen graag de verandering omarmen. 

Na je afdelingsoverleg lees je een triggerende mail over of je met accountmanagement eens wilt brainstormen over de groeiende behoefte aan slimme proposities, het toevoegen van nieuwe producten en diensten of aantrekkelijke additionele services. Denk daarbij aan de levering van koeling, slimme oplossingen met warmte-koude-opslag in de bodem, zonthermische panelen, maar ook aan het onderhoud van de binnen-installaties bij de klant. Je hebt meteen een geweldig idee. We moeten de dienstverlening voor onze klanten ondersteunen met handige middelen als web-portals en slimme energie-apps. 

In de middag verdiep je je in diverse marktdata. Jij bent aan zet om klantinzichten en markttrends te vertalen in duidelijke gebruikersvereisten als input voor de nieuwe productontwikkeling. Het houdt je bezig hoe je kansen kunt benutten om het marktaandeel te vergroten en groei en tevredenheid te stimuleren. Je wilt niets liever zo snel mogelijk die nieuwe proposities lanceren. Liefst met grote impact! Je belt en mailt direct je stakeholders die je daarbij nodig hebt om hen met je gedrevenheid te overtuigen. Je collega van Finance stelt voor om eerst met een pilot-project te starten om de propositie te toetsen. Prima, want je houdt je concurrentie goed in de gaten en wilt alle kansen benutten. Voordat je met een voldaan gevoel weer naar huis gaat leg je nog de laatste hand aan een gedegen productplan dat alle aspecten van de propositie bevat en legt dit voor aan de directie ter besluitvorming. Je houdt in je agenda er meteen rekening mee om binnen de organisatie met hulp van alle betrokken afdelingen de volledige keten in te richten. Kortom; je bent dit gehele New product introduction proces voor iedereen netjes aan het afronden! 

Onderweg naar huis laat je je gedachten nog eens gaan over de strategische product-roadmap. Daarin worden de prioriteiten gesteld en ontstaat een duidelijk beeld welke proposities Ennatuurlijk in de komende jaren zal lanceren en hoe bestaande proposities verder worden uitgebreid en verbeterd. Hiermee lever je een belangrijke bijdrage aan de lange termijn strategie van Ennatuurlijk. 

Jij krijgt
Veel!

Een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.

Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken als een Iphone en de mogelijkheid om thuis te werken zijn bij ons prima geregeld. Om je fit te houden mag je voor, tijdens of na een dag hard werken zelfs gratis sporten bij Eindhoven gym, een super hippe gym bij ons beneden in het pand. Op die manier kun jij je volledig focussen op jouw rol en krijg je alle kansen om te schitteren. Je hoeft ze alleen nog maar te pakken.

We geven je alle vertrouwen zodat jij jezelf kunt ontwikkelen, een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en de mogelijkheid met ons mee te bouwen en te groeien.

Hoe leren we elkaar kennen?
Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces twee gesprekken plaats. Ook een rondleiding en een praktijkgerichte casus kunnen deel uitmaken van het proces. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Stuur dan een WhatsApp of bel naar Fleur Verdaasdonk op 06 15 32 41 34.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Bekijk dan onder andere testimonials van je toekomstige collega’s!

Direct vragen stellen en solliciteren
Ben jij de typische Ennatuurlijk medewerker die we zoeken? Solliciteer direct via de 'Solliciteer' button ! Je kan ook contact opnemen met Hans Derksen, Manager Marketing & Productmanagement, via 06 11 78 15 23. Als jij reageert, doen wij dat ook en wel binnen een week. Behalve als het om acquisitie gaat, want daarin zijn we niet geïnteresseerd.

We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is.

Deze vacature betreft een parttime functie.

Gepubliceerd
10-09-2019
Standplaats
Eindhoven
Opleidingsniveau
Master / Postdoctoraal
Salaris
Goede arbeidsvoorwaarden
Trefwoorden
.
Branche
Energie & Nutsvoorziening
Provincie
Noord-Brabant
Trefwoorden
.